Fredag 30:e mars i Vietnam

När vi väl hade landat i Vietnam igår efter en sjukt seg natt i Singapore och inte en blund tog vi taxi till hotell Madam cuc 64. Väldigt bra hotell med frukost och middag som ingår. Vi var tvungna att sova några timmar för att känna oss som människor igen.
På kvällen gick vi ut och kollade runt lite och har helt klart konstaterat att trafiken är heeelt galen här. Finns inget system på det över huvud taget och det är mopedister ÖVERALLLT i stora klungor.
Ja blir man inte påkörd här är man glad!

Känns också lite mäktigt och gå runt och ha 1 miljon i plånboken. Rik. En vatten kostar 10 000. Men som sagt, det är ju inte alls mycket i svenska kronor.

Idag besökte vi först Notre Dame. Fin byggnad men de hade inte öppnat så vi kunde inte gå in och titta. Satte oss på ett café i närheten och hade det bra med varsin kaffe och svettades sönder i det här klimatet. Ja nu är det svettfest istället för att frysa.

Sen åkte vi till WAR REMNANTS MUSEEUM. Krigsmuseet. Helt tagen efter det besöket. Och ilska över hur världens människor har förmågan att tortera och döda andra människor på detta sätt. Bilder, texter, historier om hela Vietnam kriget får en att bli helt stum. Dessutom är vi endast inne på den 2:a generationen av vad som ska bli 10 generationer (!!!), som FORTFARANDE än idag drabbas av missbildningar utan dess like på grund av att USA, Agent Orange, sprutade ut gas och gifter under krigsperioden. 140-150 liter av detta gift sägs ha använts under kriget. 8,5 gram kunde döda en hel stad med 8 miljoner invånare. Det är heeelt sjukt. Man kan ju inte förstå det..

Imorgon blir det ytterligare ett intressant besök, krigstunnlarna..

Caroline


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0